Vervroegd kerstfeest bij de Grevelingencup!

Zondag 16 december werd wederom een wedstrijd van de Grevelingencup georganiseerd voor de winterzeilers op het Grevelingenmeer. Vanwege de aanstaande kerstfestiviteiten vond afgelopen weekend zelfs een heus vervroegd kerstfeest plaats in Marina Port Zelande. Met een kerstdiner op zaterdagavond, en een speciale kerst-prijs tijdens de wedstrijd zondag was het passend rood, wit en koud.

De deelnemers kwamen veelal zaterdag aan op de haven. De avond waarop tijdens de diners in de Yachtclub de voorbespreking voor de wedstrijd dat al driftig ingezet werd. Met tablets en telefoons in de hand, met daarop landkaarten en weersvoorspellingen werd er gediscussieerd over de vooruitzichten en consequenties voor het vaarwater. Gelukkig wist de barman een ieder uiteindelijk rustig te krijgen met een lekker drankje en een heerlijk hap.

De zondagmorgen die erop volgde, begon al vroeg. Bij het eerste ochtend gloren, met prachtige roze luchten, werd al duidelijk dat dit een heel andere zeildag zou worden dan de vorige maand, waarbij de harde wind de boventoon voerde. Deze wedstrijd zou gaan vragen om een heel andere tactiek.

Dit bleek bewaarheid toen tijdens de starts de wind zeer zwak was. Met een aantal slagen probeerde men niet teveel te verleieren en bij te bovenboei te komen. Voor veel groepen op naar de knik in de schoot, dat schiet tenminste op. Maar helaas horen er ook ruime koersen en kruiskoersen bij de wedstrijd, met veel dobberen en een paar extra slagen was het hard werken de boeien te halen. Gelukkig trok de wind in de loop van de dag weer aan en kon er nog prachtig gezeild worden!

De Kerstprijs

Als speciale kerstwedstrijd gaf de Grevelingencup deze wedstrijd ook de kerstprijs uit. De prijs voor de deelnemers die met de leukste kerst-gekte de finishlijn passeerden. De winnaar van deze prijs is dit jaar de Kabaal, die met vreemde (en verkleumd ogende) houdingen en mutsen op gekke plaatsen enthousiast de borrel tegemoet zeilden.

Tussenstanden

Met deze tweede wedstrijd op de teller is beginnen de eerste verschuivingen te ontstaan, toch hebben een aantal deelnemers ook hun positie weten te verstevigen in het klassement. Maar zoals altijd, zo vroeg in de competitie, kan er nog vanalles gebeuren om de huidige koplopers van de troon te stoten!

Positie Toer 1 Toer 2 Toer 3 Toer S1 Toer S2 Toer S3 Toer S4 Multihull Eenheidsklasses
1 Kabaal Serena Bodyguard Prima Vista Insails.com Jiggy Andantino Triki Blauwe knoop
2 Zeezout Gaviota RAM RAM Byron II Team Aquavitesse FarFelu Fleurtje Het verstand van Poeh The 1st one
3 Black Pearl Anilla Julius Poppedien De Lendte KAT HAMAR Yippie Yo ScheldeSpetter

GPS Tracking

Tijdens de wedstrijd werd ook de live GPS tracking van de Grevelingencup gebruikt. Doormiddel van een gedownloadde app namen de deelnemers hun tochten en tactieken bij, om dit  binnen het team door te spreken en met andere boten uit de klasse te vergelijken.

Klik hier om de gevaren tracks te bekijken!

 

SaveSaveSaveSaveSaveSave

SaveSave