Grevelingencup seizoen 2019/2020 definitief beëindigd

Update 1 april 2020: Marina Port Zelande heeft laten weten dat, gezien de huidige situatie, de deelnemers Grevelingencup uitgesteld tot 1 mei in de haven kunnen blijven liggen.

Tot onze grote spijt hebben we moeten concluderen dat ook de overwogen alternatieve finaledag op 4 april geen doorgang kan vinden. De Corona maatregelen blijven zoals bekend onverminderd van kracht en maken organisatie onmogelijk. Ook andere data zijn onzeker en onhaalbaar gebleken dus we zullen het seizoen 2019/2020 moeten afsluiten.

Seizoen 2019/2020
Een onbevredigend seizoen door onvoorziene omstandigheden zoals we niet eerder hebben meegemaakt. We hebben als organisatie getracht er de beste invulling aan te geven en we bedanken alle vrijwilligers en bedanken, jouw als deelnemers voor jullie sportiviteit, geduld en begrip.

Het is een seizoen waarbij we ook niet kunnen spreken van een échte winnaar over de minimaal gezeilde races, maar we hebben gemeend om de top 3 van het tussenklassement wel een alternatieve prijs toe te zenden om de overwinning kracht bij te zetten. De First 31.7 hebben wel hun minimale races gevaren en is er een einduitslag, de winnaars ontvangen hun prijs ook via de post

Ligplaatsen en stroomkosten
Schippers kunnen de komende weken gebruiken om het schip terug te varen naar de eigen ligplaats. Er is vanuit Marina Port Zelande toegezegd dat de schepen tot 2e paasdag kosteloos kunnen blijven liggen, willen jullie langer in de haven liggen dan graag in overleg met de havenmeester over kosten en box i.v.m. terugkerende ligplaatshouders. De eventuele stroomrekening over dit seizoen zal per mail worden verzonden. Geef alsjeblieft even bij de havenmeester aan wanneer jullie vertrekken.

Seizoen 2020-2021
We hopen jullie in het najaar weer te mogen ontvangen bij de Grevelingencup, en we gaan ervan uit dat het in veel opzichten een beter seizoen zal worden. Wij gaan komende maanden en de zomer gebruiken om het nieuwe seizoen voor te bereiden en alle tips, verbeterpunten en (on)voorziene situaties zoveel als mogelijk het hoofd te bieden. Suggesties en ideeën? Mail ons op info@grevelingencup.nl!

Bedankt voor jullie deelname en in alle opzichten een behouden vaart deze zomer.

Sluis Bruinisse gestremd
Tot slot, voor de logistieke planning willen we jullie er graag op wijzen dat er komende tijd gewerkt wordt aan de sluis van Bruinisse. Zo is de sluis gestremd van maandag 23 maart t/m woensdag 25 maart 2020 dagelijks van 07:00 uur tot 17:00 uur en maandag 30 maart t/m dinsdag 31 maart 2020 dagelijks van 07:00 uur tot 19:00 uur. Meer informatie? Hoofdoperator Grevelingensluis, tel. 088 797 47 90, VHF-kanaal 20