Grevelingencup plant voor seizoen 2020-2021

Het zijn vreemde tijden door het COVID-19 virus en alle ingestelde maatregelen. Toch willen we graag voorsorteren op wat wél mogelijk gaat zijn komende winter…

Hoewel dat natuurlijk nog erg onduidelijk is, zijn wij gemotiveerd er het beste van te maken. We onderzoeken alle mogelijkheden om de Grevelingencup toch door te laten gaan, eventueel in aangepaste vorm. Hierover volgt later meer informatie. 

Terwijl we de opties onderzoeken hebben we alvast de data van de wedstrijden kunnen vaststellen:

 • De 4 Windstreken Regatta van Marina Port Zelande
  Dit is de shorthanded (2 personen bemaning) wedstrijd van Marina Port Zelande in samenwerking met de Grevelingencup. Een plezierige wedstrijd waarin je wordt uitgedaagd op alle zeilers facetten, strategie, trim, tacktiek, etc. Het doel is om binnen een gestelde tijd, rakken te zeilen in zoveel mogelijk windrichtingen. Daarmee zoveel mogelijk mijlen maken, en dan finischen. Maar… Let op! Je moet wel finishen binnen de gestelde tijd!
  Gaat dit jaar helaas niet door
 • De Grevelingencup Winterserie
  De grootste winterserie van de BeNeLux! Elk jaar weer een groot deelnemers veld die op het prachtige Grevelingenmeer mooie wedstrijden vaart. Door de groep zeilers die we hebben verzameld, wordt je hier in een klasse ingedeeld met vergelijkbare boten. Hiermee is er voor ieder wat wils. Bij het inschrijven wordt je gevraagd om aan te geven of je in een Toer klasse, Toer-S (met spinaker) klasse, ORC of eenheidsklasse wilt varen. De prijzen en tegenstanders varieren afhankelijk van deze keuze. Ook kan je als actieve deelnemer weer genieten van een ligplaats in de haven aangeboden door Marina Port Zelande!
  Mee doen? Onderstaand de data van de wedstrijden:
  11 oktober 2020, 8 november 2020, 13 december 2020, 10 januari 2021, 14 februari 2021, 7 maart 2021 (inhaal), 20 maart 2021 (finale)

Ondertussen blijven wij in gesprek met de betrokken instanties en houden jullie op de hoogte van de mogelijkheden voor komend seizoen.

Hou de website in de gaten, meer informatie volgt snel en de inschrijvingen zullen weer openen!

Wil je vast de wedstrijden in je agenda plaatsen? Klik hier toe te voegen: