Grevelingencup opent inschrijvingen 1 september

De Grevelingencup opent vanaf 1 september de inschrijvingen voor de winterserie 2020/2021. Er is deze zomer druk overlegd met de betrokken instanties en kort geleden is de vergunning vergeven. De conclusie is dat er genoeg maatregelen mogelijk zijn om het evenement door te laten gaan in aangepaste vorm.

COVID-19 maatregelen

Hoewel natuurlijk veel aan verandering onderhevig blijft, anticipeert de organisatie op verschillende maatregelen. Deze zullen deels afhankelijk zijn van de situatie tijdens de evenementen. Maar tenminste zullen de volgende maatregelen gelden:

  • Online palaver, te volgen op deelnemend schip (in plaats van gezamenlijk in de Yachtclub);
  • Geen bijeenkomst in Yachtclub voor of na de wedstrijd;
  • Dineren op zaterdagavond op reservering en overleg met de Yachtclub;
  • Diverse veiligheidsmaatregelen vanuit Marina Port Zelande;
  • En… misschien wel de leukste. De introductie van een Double Handed groep binnen de Grevelingencup.

Introductie Double Handed

Bij de inschrijving is het, naast het selecteren van de gewenste startgroep (Toer, Toer-S, ORC, Eenheidsklasse), mogelijk om aan te geven hoe het team wilt deelnemen. Of er veilig gevaren kan worden in regulier teamverband, of dat liever gezeild wordt als Double Handed team. Hoe we dat precies gaan organiseren zal afhangen van de interesse, maar uiteraard wordt hier in het wedstrijdverband (organisatie en rating) rekening mee gehouden.

Willen jullie deelnemen als Double Handed Team? Geef dat dan aan in het aanmeldformulier.

De wedstrijden

Nog altijd is de Grevelingencup de grootste winterserie van de BeNeLux (en misschien wel meer). Elk jaar vinden weer vele zeilers de weg naar het Grevelingenmeer om daar samen maandelijkse wedstrijden te varen met een open en sportief karakter.

Door deze groep zeilers, is er voor iedere deelnemer wel een passend startveld te vinden. Of je nu wilt knallen of kennis wilt maken met wedstrijdzeilen, het kan allemaal. Ook kan je als actieve deelnemer weer genieten van een ligplaats in de haven aangeboden door Marina Port Zelande!

Opening inschrijvingen

De inschrijvingen voor het seizoen 2021 openen vanaf dinsdag 1 september. Vanaf dinsdag is het mogelijk in te schrijven als deelnemer en zodra je bent ingeschreven hoor je van ons wanneer je in Marina Port Zelande terecht kan voor de winterplaats (meld je altijd bij de havenmeester).