Zonnige Grevelingencup met plots wegvallende wind

Afgelopen zondag (11 maart 2018) werd de inhaalwedstrijd gezeild, die nodig bleek na grote pech met de wind tijdens een eerdere wedstrijd deze winterserie. Het werd een dag met veel gezichten, een heftige bui aan het begin van de dag, een prachtige start, veel zon, maar ook een teleurstelling te verwerken begin van de middag.

Volgens de voorspellers zou het een dag worden met weinig wind en veel regen. Aan het begin van de dag leek alles erop dat dit bewaarheid zou worden. Tijdens een enorme hoosbui die recht naar beneden plensde verzamelde de deelnemende teams zich voor een kopje koffie en het palaver in de yachtclub in Marina Port Zelande. Daarna kon er precies volgens planning aan de wedstrijd gestart worden. Met een kalme windkracht 3 vertrok een ieder aan de korte baan. Kort genoeg om een mooie pot te zeilen tot de wind eruit zou vallen rond 2 uur.

Helaas bleek de voorspelling ernaast te zitten, toen na een ruim uur zeilen de wind het al voor gezien bleek te houden. Dit liet het comité achterliet met een verdeeld veld met veel verschillende deelnemers, allemaal muisstil liggend op een andere plek op het Grevelingenmeer. Na diepgaand onderzoek bleek het dan ook niet mogelijk om de baan in te korten omdat er simpelweg geen goede plek voor te vinden was. Het besluit werd met zowel teleurstelling als begrip ontvangen, in deze condities was er geen andere keus voor een eerlijke situatie. Gelukkig hebben we binnenkort nog een prachtige finale-wedstrijd in de boeken staan!

De finale van de Grevelingencup wordt gezeild over twee weken op zaterdag 24 maart, met prijsuitreiking, heerlijk verzorg eten, gezellige muziek en nog veel meer leuke dingen in het programma. Meer informatie en mogelijkheid voor aanmelding diner volgen z.s.m..

Ook zullen binnenkort de recentste gecorrigeerde uitslagen gepubliceerd worden, zodat voor iedereen duidelijk is wie waar staat in de tussenstand.