Rustig weer en goede sfeer in alle windstreken tijdens de 4 Windstreken Regatta

Afgelopen weekend was het na maanden zonder Grevelingencup weer tijd voor een waar Zeelands-feestje met de 4 Windstreken Regatta van Marina Port Zelande. Helaas liet de wind het enigszins afweten, maar met live muziek, een aangename temperatuur en goed gezelschap, was de sfeer er niet minder om.

Het begon vrijdag met aanmeldingen, waar de deelnemers zich verzamelden in Le Bateau en de wedstrijd de dag erna doorgesproken werd.

Zaterdag begonnen de wedstrijdinspanningen vroeg, vanaf 07:00 in de ochtend was men al in de weer met allerlei zeilaccessoires, koffie en eten voor de dag. Waarna de schepen het ruime sop kozen en het startsignaal klonk; de deelnemers in de rustige wind de startlijn passeerden, koers zettende naar de 4 windstreken.

Na de 4 windstreken doorkruist te hebben bleken in de vier klasses de Maxwise, de Windveer, de Grote Zon en de Bojangles de snelsten te zijn en wist de trofee in de wacht te slepen. Komend jaar zullen zij met gepaste trots geregen over de 4 windstreken van het Grevelingenmeer. De focus en weinige bewegingen van de dag waren daarmee beloond en er was weer mogelijkheid tot beweging.

Wil jij ook een mooi stuk varen? Deze winter de boot een niet aan de boei hoeven te leggen? Dat kan! De winterserie van de Grevelingencup begint aanstaand weekend weer en jij kan meedoen … De Grevelingencup is een wedstrijd voor iedereen, in 6 maanden tijd varen deelnemers in veel verschillende klassen – van toer, sportieve toer tot wedstrijdklasses – wedstrijden op het Grevelingenmeer. Wil je meer weten? Vind ons op Facebook of twitter. Of meld je aan!