Knallende finale Grevelingencup in prachtig weer

Afgelopen zaterdag (19-3-2016) werd de finale van de Grevelingencup winterserie 2015/2016 gevaren op het Grevelingenmeer in Zeeland. Met reeds vijf wedstrijddagen op te teller, een stevig klassement en met goede moed, was zaterdag het moment van beslissing daar. Vanaf vroeg op de dag was men al druk in de weer op de haven: de laatste trim voorbereiden, de beste zeilen aan dek en toch nog even de tactiek aanpassen op de condities van de dag.

De weersvoorspelling gaf 7 graden aan, met een flinke 4 bft noordelijke tot noordoostelijke koude wind. Met wolken die met hoge snelheid kilometers boven het land voorbij raasden, was de zon die regelmatig tussendoor prikte een prettige teaser voor de aankomende lente, maar was de muts en dikke jas nog van groot belang.

Na het palaver en de laatste verduidelijking op het dagprogramma, ging men het water op voor de starts. De toer aan de parcours banen en de ORC en eenheidsklasses voor het up-down racen.

Met de aantrekkende wind gingen de deelnemers met enorme vaart het Grevelingenmeer over. De ene groep met een rondje Hompelvoet, de andere even Stampersplaat aantikken. Met als laatste rakken, Scharendijke en terug naar de Ossehoek waar onder een warm welkom gefinished werd.

7D_28486Om de laatste binnenkomst van het seizoen gepast te vieren had de Grevelingencup samen met Magic Marine een dweilorkest naar het eiland de Ossehoek getransporteerd om daar onder feestelijke muziek de deelnemers stuk voor stuk te verwelkomen. Om deze reden finishte de laatste boten van de eenheidsklasses en de ORC jachten de laatste wedstrijd bij uitzondering ook langs het eiland, wat veel gefeest, gedans en gejuich aan boord opleverde.

 

Nadat de deelnemers binnen waren, was het moment daar voor de rekenmeesters om de balans op te tekenen. Per groep en klasse werden de winnaars bepaald en werd er ook de extra prijs voor de meest economische boot doorgerekend: de boot die het langst op het water gezeten heeft deze winter, de boot met het meeste waar voor zijn inschrijving.

De eerste prijzen uit de verschillende klasses zijn als volgt verdeeld:

Toer 1: Black Pearl van J. Groeneweg
Toer 2: Just be you van Peter van Leeuwen
Toer 3: Blauwe Libel van Alex Platteel
Toer 4: Fleurtje van Frans van den Biggelaar
Toer-S 1: FLIN van A.H. Huberts
Toer-S 2: FarFelu van K&B Vanoverberghe
Toer-S 3: Overruled van E. de Wit
Beneteau 31.7: Blauwe Knoop van W.P.M. Hermans
J80: Joie de Vivre van Laura Vroon
ORC 1: Elke van Frans Rodenburg
ORC 2: Jai Alai van J.C. Bornet

Natuurlijk zijn er veel meer winnaars in de Grevelingencup, kijk voor de complete uitslag op www.grevelingencup.nl/uitslagen.

Na de prijsuitreiking was er nog door le Bateau op Marina Port Zelande een Italiaans buffet georganiseerd voor de deelnemers, die daar ook gretig van genoten en onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraatten over de winter en vooruit blikten naar het voorjaar.

Tot slot werd de dag afgesloten met muziek, dans en gezellig geklets aan de bar; en het was nog lang gezellig.

Volgend jaar zijn we er natuurlijk weer en we zien iedereen dan graag terug. Met onze diverse klasses willen we een ieder die ’s winters ook het water op wilt, het water op helpen. Dat kan in zeer competetief verband, maar ook juist in gezellig toer verband. Heb je dit jaar niet mee gedaan, maar doe je graag eens mee met winterwedstrijden? Meld je dan volgend jaar aan, of benader ons voor meer informatie!