Grevelingencup Tip: Deltaweekend in de startblokken

image001Over enkele weken gaat vanuit Zierikzee het Deltaweekend van start. Het Deltaweekend wordt dit jaar gevaren vanuit Zierikzee en is een uniek meerdaags zeilevenement binnen de Zeeuwse deltawateren. Van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli is het Oosterscheldebekken aan weerszijden van de Zeelandbrug gevuld met wedstrijd zeilschepen, van imposante platbodems tot snelle scherpe jachten. De wedstrijden zijn een voortzetting van de traditionele Deltaweek, die na 45 jaar is gecomprimeerd tot een driedaags evenement. De onderlinge competitie zal er niet minder om zijn. Door deze vernieuwing rekent de organisatie juist op een groter deelnemersveld. Behalve dagprijzen wordt er in de ORC-klassen ook gevaren om de Zeeuwse kampioenschappen. Volgend jaar wordt er vanuit Colijnsplaat gevaren.

Het bewijs dat er nog steeds veel belangstelling is voor het meerdaagse zeilevenement op getijdewater wordt geleverd door het aantal inschrijvingen voor het Deltaweekend. De inschrijvingen verlopen sneller dan vorig jaar en er zijn ook veel nieuwkomers bij. De organisatie van het Deltaweekend is er helemaal klaar voor en zorgt op de zaterdagavond voor een aantrekkelijk walprogramma. Voor de zeilers zijn er steigerborrels. Op de wal bij het Luitje wordt een food-truck en een mobiele tap opgesteld, waar iedereen van harte welkom is. De terugkerende wedstrijdvloot wordt zaterdagmiddag onthaald door de swingende ritmes van de percussie- en sambaband de Ritmix uit Zierikzee. Op het Luitje vinden ook de prijsuitreikingen plaats en later op de avond is er volop muziek van DJ Evert “Watergroove”.  Op vrijdagavond is café de Banjaard de plaats van samenkomst.

De nieuwe opzet van het zeilevenement onderstreept de ambitie van de organisatie om te blijven voorzien in uitdagende wedstrijden in de Zeeuwse Delta. Het Deltaweekend blijft in Nederland een uniek zeilevenement: uitdagende wedstrijden op getijdewater voor de ORC 1 t/m 4 en IRC 1 & 2, de Rond- en Platbodems B & C, en andere wedstrijdklassen zoals bijvoorbeeld de Kwarttonners en officiële eenheidsklassen sportboten. Het resultaat van de wedstrijden voor de ORC 1 t/m 4, IRC 1&2 telt mee voor de Verbondsbezem ORC en IRC 2016. De uitslagen van de Kwarttonners tellen mee voor de Dutch Quarter Ton Cup 2016. Het Zeeuws Kampioenschap en de wisselprijzen worden alleen toegekend over de resultaten van de drie dagen. Ook niet gemeten jachten, waaronder Belgische jachten met een CR-rating blijven als vanouds welkom.

Voor meer informatie zie ook www.deltaweekend.nl.

 

(Fotos door Anusjka Martens, Objectivo Fotografie)