Inschrijvingen Grevelingencup openen 1 september!

Na een prachtige zomer zijn de voorbereidingen voor het winterzeilen weer in volle gang. Schepen worden langzaamaan weer leeg gehaald, schoongemaakt en van baarden ontdaan. Wedstrijdzeiltjes worden weer uit de opslag gehaald en de teams worden weer samengesteld. 

Datzelfde geldt voor de organisatie van de Grevelingencup, het materiaal wordt naarstig gecontroleerd, de RIBjes getest, de vlaggen worden gehesen en de toeters getest. Met nog een maand op de teller naar de eerste wedstrijd (4 Windstreken Race) mogen we dan ook weer de inschrijvingen openen!

Vanaf 1 september zijn de inschrijvingen officieel geopend en kan iedereen zich weer inschrijven voor de twee evenementen georganiseerd door de Grevelingencup (via de website). 

  • De 4 Windstreken Race van Marina Port Zelande (Shorthanded)
    Datum: zaterdag 5 oktober 2019 | Inschrijven voor: donderdag 3 oktober 2019
    Dit is de shorthanded (2 personen bemanning) wedstrijd van Marina Port Zelande in samenwerking met de Grevelingencup. Een plezierige wedstrijd waarin je wordt uitgedaagd op alle zeilers facetten, strategie, trim, tacktiek, etc. Het doel is om binnen een gestelde tijd, rakken te zeilen in zoveel mogelijk windrichtingen. Daarmee zoveel mogelijk mijlen maken, en dan finischen. Maar… Let op! Je moet wel finishen binnen de gestelde tijd!
  • De Grevelingencup Winterserie
    Datum: 27 oktober 2019 t/m 21 maart 2020 | Inschrijven voor: zondag 20 oktober 2019
    De grootste winterserie van de BeNeLux! Elk jaar weer een divers deelnemers veld die op het prachtige Grevelingenmeer mooie wedstrijden vaart. Door de groep zeilers die we hebben verzameld, wordt je hier in een klasse ingedeeld met vergelijkbare boten. Hiermee is er voor ieder wat wils. Bij het inschrijven wordt je gevraagd om aan te geven of je in een Toer klasse, Toer-S (met spinaker) klasse, ORC of eenheidsklasse wilt varen. De prijzen en tegenstanders varieren afhankelijk van deze keuze. Ook kan je als actieve deelnemer weer genieten van een ligplaats in de haven aangeboden door Marina Port Zelande!

Ook dit jaar vaart de Grevelingencup weer in verschillende klasses zodat er voor iedere zeiler een geschikte groep is. En ook dit jaar wordt er weer gebruik gemaakt van de GPS tracking voor bewijsvoering thuis en analyse van prestaties. 

Kortom, genoeg reden om snel weer aan te melden en ook deze winter lekker door te zeilen. 

Schrijf je hier in!