Feestelijke nieuwjaarswedstrijd voor de Grevelingencup

Afgelopen zondag werd de eerste Grevelingencup wedstrijd van dit jaar gevaren. Met frisse en goede moed was men hoopvol om de klassementen op basis van de eerste wedstrijden, te verdedigen, of juist open te breken. Iedereen had er weer zin in!

In de week voorafgaand aan de wedstrijd was het nog even spannend of er gezeild kon gaan worden. Er lag een groot front voor de kust die, als hij de kust zou doorbreken, voor flink wat spanning zou zorgen onder de zeilers. Gelukkig bleek zaterdagmiddag dat de voorspellingen dusdanig robuust waren dat de wedstrijd niet afgelast hoefde te worden: het front bleef op de Noordzee om langzaam af te bouwen.

Zondag betekende dit dat de starts met een uur uitstel af getoeterd konden worden zodat er ook nog een momentje tijd was elkaar een gelukkig (vaar)jaar te wensen. Daarna, om 11:30, klonk het startsignaal op de plassen en kozen de deelnemers het ruime sop.

Tijdens de gebruikelijke banen over het Grevelingenmeer voor de Toer klasses of de up-down banen voor de ORC en Eenheidsklasses bleek het weer zeer wispelturig. De wind varieerde van een straffe 5 bft tot een kalme 3 bft en weer terug. Daarnaast bleken de regendichte zeilpakken ook geen overbodige luxe, het werd nat.

De deelnemers die het best met de condities om konden gaan, gingen het snelst en finishte bij het eiland de Ossehoek om vervolgens triomfantelijk richting de haven te cruisen en in een diepgaande evaluatie onder het genot van een borrelhapje en een biertje de dag nog eens door te spreken.

Volgende maand vindt de wedstrijd plaats op Valentijnsdag (14 februari). Nu, vooruitdenkend aan deze dag, kloppen de zeilersharten al harder en kijken we uit naar alle romantiek.