De voorlaatste Grevelingencup van dit seizoen kent heftige strijd en harde zon

Afgelopen zondag toonde zich als zeildag in schel contrast met de eerder afgelaste wedstrijd, toen door de grootste storm van het jaar niet gevaren kon worden. Zondag kende een schitterende 5 Beaufort uit het westen en een felle zon die van alle kanten leek te komen. Vele zonnebrillen en glimmende koppen waren te zien op het Grevelingenmeer.

Vanaf ’s ochtends vroeg zag de dag er al veelbelovend uit, waardoor het op Marina Port Zelande wemelde van de zeilers. Overal werden de bootjes opgetuigd en werd de laatste hand gelegd aan de uitrusting. De gezonde spanning was door heel de haven te voelen. “We mogen weer!”

De starts werden met gepast enthousiasme ingezet, waardoor een enkeling iets te vroeg over de lijn ging. Maar netjes teruggekeerde om een geldende wedstrijd te kunnen varen.

De toerklasses – met én zonder spinaker – voeren de parcoursbaan om de andere startvelden heen, bovenlangs tot Hompelvoet en onderlangs ronden bij Scharendijke en daarna langs het eiland de Ossehoek naar de finish. De ORC boten een eenheidsklasses voeren de up-down banen midden op het Grevelingenmeer. Dit alles gecombineerd maakte de dag een enorm schouwspel met de enorme verzameling van boten op het water.

Na een dag hard strijden en nog harder zeilen in een sterke wind kwamen de eerste boten binnen. Rustig aftuigen en evalueren in de haven en daarna gezamenlijk een drankje bij Le Beateau, waar menig zeiler met de zon op zijn / haar gezicht nog even nagenoot.

De uitslagen zijn de op een na laatste van dit seizoen, de te vergeven plekken beginnen zich langzaam te sluiten, maar nog steeds is er voor velen nog aardig wat te winnen volgend weekend als de laatste wedstrijden gevaren zullen worden de prijzen uitgereikt gaan worden.

Kijk hier voor de uitslagen.