Data Grevelingenup 2018/2019 bekend!

Met de zomer voor de deur, doen wij stiekem al een worp naar jullie agenda’s voor komende winter! We hebben afgelopen jaar afgesloten, jullie terugkoppeling met veel interesse gelezen en de kaders voor volgend jaar neergezet:

Feedback Grevelingencup 2017/2018

Zoals ook vorig jaar, hebben we na afloop van het winterseizoen jullie, de deelnemers, weer gevraagd hoe je de wedstrijden en evenementen hebt ervaren. En tot ons grote plezier mochten we weer veel reacties in ontvangst nemen. Enorm bedankt daarvoor. We hebben ze met plezier gelezen!

Uit de reacties blijkt dat jullie het evenement enorm waarderen, daar zijn we natuurlijk erg blij mee! Veelal gaven jullie aan het vaarwater, de haven, de sportieve en ontspannen sfeer en de organisatie als zeer waardevolle factoren te zien en dat jullie daarom graag meevaren.

Ook hebben jullie verbeterpunten genoemd, die wij natuurlijk ter harte nemen. We hebben ze meegenomen in de voorbereidingen voor volgend seizoen. Zo hebben jullie bijvoorbeeld aangegeven, dat hoewel vorig jaar geen deelnemers zich hebben ingeschreven voor de ORC klasse, dat jullie dat dit jaar wel weer willen doen. Dus: de ORC klasse blijft beschikbaar voor inschrijvingen!

Opening inschrijving Grevelingencup 2018/2019

Daarnaast hebben we ook de data van volgend jaar weer in het schema opgenomen. Na een uitgebreide studie van vakanties, andere evenementen, feesten, carnavals, en allerlei andere periodieke patronen zijn we op de volgende data gekomen voor onze evenementen: de Grevelingencup en de 4 Windstreken Regatta

 1. De 4 Windstreken Regatta van Marina Port Zelande
  Dit is de shorthanded (2 personen bemaning) wedstrijd van Marina Port Zelande in samenwerking met de Grevelingencup. Een plezierige wedstrijd waarin je wordt uitgedaagd op alle zeilers facetten, strategie, trim, tacktiek, etc. Het doel is om binnen een gestelde tijd, rakken te zeilen in zoveel mogelijk windrichtingen. Daarmee zoveel mogelijk mijlen maken, en dan finischen. Maar… Let op! Je moet wel finishen binnen de gestelde tijd!
  Mee doen? De datum is:
  zaterdag 29 september 2018
 2. De Grevelingencup Winterserie
  De grootste winterserie van de BeNeLux! Elk jaar weer een groot deelnemers veld die op het prachtige Grevelingenmeer mooie wedstrijden vaart. Door de groep zeilers die we hebben verzameld, wordt je hier in een klasse ingedeeld met vergelijkbare boten. Hiermee is er voor ieder wat wils. Bij het inschrijven wordt je gevraagd om aan te geven of je in een Toer klasse, Toer-S (met spinaker) klasse, ORC of eenheidsklasse wilt varen. De prijzen en tegenstanders varieren afhankelijk van deze keuze. Ook kan je als actieve deelnemer weer genieten van een ligplaats in de haven aangeboden door Marina Port Zelande!
  Mee doen? Onderstaand de data van de wedstrijden:
  28 oktober 2018
  18 november 2018
  16 december 2018
  13 januari 2019
  10 februari 2019
  10 maart 2019 – Inhaal / race om de platen
  23 maart 2019 – Final race

Hou de website in de gaten, we gaan snel de inschrijvingen weer openen!

Wil je vast de wedstrijden in je agenda plaatsen? Klik hier toe te voegen: