Koude kerstwedstrijden bij de Grevelingencup 

De voorspelling was weer eng rustig tijdens de week voorafgaand aan de wedstrijd. Zelfs de dag van te voren wisten de vooruitzienden dat de dag zeer rustig zou beginnen, gevolgd door wat meer wind later op de dag. 

Tijdens palaver bleek deze voorspelling nog eens bekrachtigd. We gaan uitvaren en we vertrouwen dat het mogelijk is te starten. 

Om het nog wat spannender te maken deelde de Grevelingencup oliebollen uit samen met een lot voor de loterij in de middag. Een loterij waar mooie kerstprijzen te winnen waren. Het zakje oliebollen nam men dankbaar mee als aansterkend voer voor aan boord. 

In absolute windstilte varen de 150 deelnemende schepen uit. Twijfel spreidt zich als mist over het water. Wat gaat er gebeuren? Kunnen we nog wel starten? Moeten we wel uitvaren? 

Als door de weergoden gezegend, werd direct na het ankeren van het wedstrijdschip een toenemend briesje ervaren. Dit briesje groeide uit tot een fijne 10 knopen waarmee de hele dag prachtig gevaren kon worden. Met veel blijdschap werd de zeildag verwelkomt en kon men de banen uitvaren.